Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammytterfilé och rotfruktsgratäng med Västerbottenost

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Jag älskar lamm och Västerbottenost i krämig gratäng...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skiva rotfrukterna och löken tunt.
  3. Smörj en ugnssäker form och varva rotfrukterna med osten, salt och peppar. Häll över grädden. Grädda i mitten av ugnen, ca 45 minuter.
  4. Klappa in örterna, salt och peppar i köttet. Bryn det runtom i matfett i en stekpanna på medelvärme ca 8 minuter totalt. När innertemperaturen är 58 grader är köttet rosa inuti. Ta upp köttet ur stekpannan och låt det vila i smörpapper ca 10 minuter.
  5. Vispa ur stekpannan med vinäger och socker samt lite vatten till en simmig sky.
  6. Pressa citronsaft över köttet och skär det i centimetertjocka skivor.
  7. Servera köttet med gratängen, skyn och en krispig grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • gunillaowe 10 december 2010

    Verkligen gott

  • kristin1979 16 maj 2011

    Tack för ett bra recept!!

  • Uhroxx 11 februari 2012

    Lättlagat o mycket gott! Blev en favorit!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.