Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Landgångsbröd

Landgång är en läcker smörgås med det godaste i påläggsväg du kan tänka dig! Det är en utmärkt förrätt, en läcker lunch eller passar till en liten vickning. Landgången påminner om en smörgåstårta och samma bröd används även i landgången. Det går alldeles utmärkt att baka ditt eget landgångsbröd, både mer prisvärt och självklart godare än köpt! Traditionellt sett används vit formfranska skuren på längden, men det går alldeles utmärkt att baka ett grovt landgångsbröd med mycket fibrer och tuggmotstånd om man föredrar det. För den som är allergisk eller av annan anledning väljer att inte äta gluten, baka ett glutenfritt landgångsbröd med glutenfri mjölmix istället för vetemjöl.


FYLLNING 1 Blanda crème fraiche med 5 dl ost FYLLNING 2 Cheesedip eller mjukost, ( jag har endast gjort med cheesedip.) Bryn färsen och blanda i kryddmixen, späd med lite vatten men inte för myc...

10-12
2

Till fyllningen: Vispa grädden. Blanda gräddfil, citronmajonnäs, vispad grädde, tomatketchup, bostongurka, gräslöken, svartpeppar i en skål. Öppna tonfiskburkarna och - tryck till med locket - så...

1 h 30 min
6-8
19

Börja med att lägga ut tre brödskivor som botten. Lägg resten av skivorna ovanpå och skär ut en rund tårta. Fyllning 1:Låt tonfisken rinna av. Mosa den och rör sedan samman den med majonnäs, kavi...

10-12
11

Fyllning 1: Koka äggen hårt, skala och hacka dom. Blanda äggen med kaviaren, majonnäsen och den hackade dillen. Salta och peppra efter smak. Fyllning 2: Klipp baconet i smala bitar och hacka p...

8-10
4

Sätt ugnen på 250 grader. Finhacka rödlöken och blanda med majonnäsen Skär paprikan i halvmåne strimlor. Bred smör på brödet och därefter lökmajonnäsblandningen. Tag 3 sparrisstänger och e...

30 min
8
4

Blanda ingredienser till båda rörorna. bred tonfiskröran på lager ett och äggröran på lager två lägg ihop. lägg en fuktig handduk över under natten så den inte blir torr. garnera innan servering. fö...

1 d
15-20
3

Rosta brödskivorna i 225º i ca 3 minuter, tills de är ljusbruna. Bred på smör medan de ännu är varma och låt svalna. Börja med att lägga 1/2 skivat ägg, 3 ansjovisfiléer, 1 tomatklyfta och strö...

4
1

Lägg ut en brödskiva. Blanda och bred på fyllning nr 1 Täck med nästa brödskiva. Blanda och bred på fyllning nr 2. Täck med nästa brödskiva. Blanda och bred på ett tunt lager med kesella oc...

1

Lägg ut landgångsbröd. Bre på leverpastej Ha sen på bostongurka. Landgångsbröd Mjukost Landgångsbröd Leverpastej bostongurka landgångsbröd Mjukost Blanda Majonnäs och pepparotsvisp efter...

15
1

Börja med grundsmeten. Vispa grädden ganska hårt och blanda i crème fr. och majo. Blanda i de olika fyllningarna i 3 skålar. Lägg ut 3 skivor bröd, och stänk på lite kallvatten innan fyllningen läg...

1 d
12
1

Man får alltså klippa och klistra så att man får kvadratiska "bottnar" i tårtan, men ca 2 + en tredjedel funkade för mig. Sedan all késo på understa lagret, smör, advocado och i alla fall två lager os...

45 min
4-6
1

Fyllning 1: Låt tonfisken rinna av. Ev. mosa den och rör sedan samman den med majonnäs, kaviar och citronsaft. Smaka av med lite svartpeppar. Fyllning 2: Skala och hacka äggen. Dela räkorna i mi...

2 h
20-24

Rör samman leverpastejen med grädde till fyllning 1. Tärna baconet och stek det knaprigt. Låt baconet rinna av på hushållspapper. Hacka gurkan. Strimla rostbiffen till fyllning 3. Kantskär brödskivo...

12-15

Blanda tonfisk, hackad rödlök, crème fraiché och lite klippt dill. Bred röran på de 4 landgångsbröden. Detta är bäst att göra dagen innan så det får "gotta" till sig. Bred smör på de 12 skivorna a...

4

Blanda dressingen i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Hacka rödlök och förbered salladen genom att skölja och dra av blad. Riv pepparroten fint. Blanda Bookmaker-smeten. Låt stå i kyl. St...


Mosa Gorgonzolan till små bitar. Hacka sedan de soltorkade tomaterna och oliverna fint. Grovhacka basilika och ruccola. Blanda kesella, crème fraiche, gorgonzolan, soltorkade tomaterna, oliverna, basi...

1 d 1 h
14-16

Börja med att blanda creme fraiche med majonnäs men ta undan 2 dl till mimosasalladen. Låt fruktcocktailen rinna av i ett durkslag. blanda fruktcocktail med majonnäs och grädde till önskad tjocklek....

2 h
15-20

Blanda 3 dl gräddfil med majonnäsen, dela upp blandningen i tre skålar. Fyllning 1 leverpastej och bostongurka Fyllning 2 tonfisk och finhackade ägg Fyllning 3 rökt skinka Rör ner fyllningen...

1 h
6

Blanda till fyllningarna i olika skålar. Lägg upp sex brödskivor på ett serveringsfat. Bred över fyllning Lägg på sex brödskivor och bred ut hela fyllning .Lägg på ytterligare sex brödskivor. Avsl...

20 min
10

Blanda gratängosten och crème fraiche. Skölj och skiva tomaterna. Hacka oliverna. Spara några till dekoration. Hacka all salami utom tio skivor. Lägg ut tre brödskivor och fördela ostkrämen på dem...

4

Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form ca 20X30 cm Finhacka löken, skär haricots verts i mindre bitar och skiva tomaterna, häll spadet av matjesbitarna. Lägg brödet i formen och täck med tomatsk...

1 h
4

Mosa osten. Blanda osten med Kesella kvarg och ajvar relish. Kantskär brödet. Lägg 2 skivor på ett fat. Lägg på 1/3 av fyllningen. Varva bröd och resten av fyllningen, avsluta med bröd. Tä...

10-12
4

Tag ut tre runda skivor bröd med mått (ca 7 cm i diameter) av varje landgångsbröd eller formbröd. Blanda samman mango, limesaft, honung, chili, räkor, mjukost och purjolök. Smaka av med salt och pe...

4
3

Skär av bröden så att två gånger bredden blir lika med längden. Då blir tårtan en kvadrat. Förväll morötter och purjolök i kokande lättsaltat vatten ca 3 minuter. Häll av vatten och spola grönsake...

6
2

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.