Skrädmjöl är rostat havremjöl som troligen kom till Sverige och Värmland med finländska nybyggare på 1500-talet. De slog sig ner i de värmländska skogarna och genom svedjebruk började de odla havre. För att öka hållbarheten på mjölet rostades havren innan den maldes. Skrädmjölet användes sedan till bröd och nävgröt. Rostningen ger det här brödet en speciell, sötaktig smak. Skrädmjöl är ovanligt idag, men kan finnas i välsorterade matvarubutiker
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Mumsigt goda men tur att jag hade koll på ugen för i min ugn så räckte det gott och väl med 15 minuter. Tack vare azlan_lena kunde jag baka detta bröd. Fick det hemskickat per post i från henne för det fanns inte att hitta i Piteås största matvaruaffärer.
Ugnen heter det och inget annat *fniss'