Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långjäst ciabatta

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Rör ihop på kvällen och baka ut på morgonen. Ingen knådning behövs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Häll i vetemjöl, 3 dl durumvetemjöl, olja och salt. Rör ihop till en kladdig deg.
  2. Täck med plastfolie. Låt jäsa i rumstemperatur ca 10 timmar, gärna över natten.
  3. Skrapa ut degen på en väl mjölad arbetsbänk. Dra ut degen, utan att trycka ut luften, till en avlång platta, ca 20 x 50 cm. Skär degen i 6 x 10 cm stora bitar.
  4. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av en degskrapa. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Grädda bröden mitt i ugnen 12-15 minuter, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.