Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långjäst grahamsbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ännu ett nyttigt bröd :D Tycker jag i alla fall

Ingredienser

Instruktioner

Rör ut jästen i vattnet, som kan vara lite svalare än vid vanlig bakning. Blanda till övriga ingredienser med vätskan till en ganska lös deg. Häll degen i två väl smorda bakformar på cirka 1 liter. Fyll till 2/3. Låt brödet jäsa i kylen i ca 10 timmar. Ta fram brödet och låt det stå i rumstemperatur medan ugnen värms. Grädda brödet i 200 grader ca 45 minuter. Ta brödet ur formen direkt. Låt kallna på galler. Håller sig i flera dagar i rumstemperatur. Går också att frysa.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • xanadu21 15 mars 2010

    Kanongott recept, bytte ut grahams mjölet mot dinkel och lite rågmjöl+solrosfrön blev superbt :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.