Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långkål från Halland

(3 kommentarer)  
 • Serverar: 6-8 portioner
 • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En ny favorit på vårat julbord som alla älskar!

Ingredienser

Instruktioner

 1. Skölj grönkålen. Repa bladen från stjälkarna. Hacka grönkålen grovt.
 2. Koka upp buljongen och lägg i grönkålshacket (eller den frysta ofta mer finhackade grönkålen). Koka utan lock tills nästan allt spad kokat in (tar ca 20 minuter).
 3. Bryn sedan smöret i en stekpanna (det här momentet är viktigt för att få fram den goda smaken). Lägg i grönkålshacket och fräs kålen försiktigt. Späd med grädden och tillsätt kryddorna.

Liknande recept

Kommentarer (3)

 • TordStefan 19 december 2008

  Långkål är ett måste på julbordet (bor i Halland) fast i stället för socker så anväder jag/vi sirap men det är väl en smaksak.

 • popik 4 februari 2009

  Jag är också från Halland och det är riktigt att det blir godare med sirap istället för socker, och helst ska grönkålen kokas i skinkspad.

 • Lisa35 29 juli 2009

  Ingen jul utan grönkål!! Älskar detta och har ätit det sedan jag var liten. Jag brukar repa bladen och koka dem. När bladen svalnat något kramar jag ur vattnet och gör bollar (typ tennisbollsstorlek) av kålen. I detta läget passar jag på att frysa in en del av bollarna så vi kan njuta av grönkål vid flera tillfällen. När jag sedan antingen vill tillaga kålen jag kokat eller tagit upp ur frysen hackar jag den och fortsätter att steka och tillsätta grädden. Tar ju en stund att koka all kål så då tycker jag att man lika gärna kan koka mycket och stoppa i frysen!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.