Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långlagad klassisk kalops i ugn

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Klapp på axeln till mig då denna kalops blev himmelskt god! Köttet kommer bli så mört att det trillar isär på befallning och den sköter sig själv helt i ugnen. Fungerar utmärkt att tillaga under natten/dagen för att avnjuta till middag även en vardag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kött helt tillsammans med morötter och lök i en gjutjärnsgryta. Fyll på med vatten, buljong, lagerblad och kryddpeppar. Lägg på locket och ställ in i ugnen på 100 grader i 10h. Vänd köttet efter halva tiden.
  2. Koka upp buljongen och låt puttra tills ungefär hälften återstår. Smaka av med flingsalt, svartpeppar, mald kryddpeppar och lite lag från rödbetorna. Red med maizena utblandat enligt förpackningen, (jag tog 3 delar). Skär köttet i 3 cm bitar och värm försiktigt i såsen. Skrubba potatisen noga och koka i lätt saltat vatten. Häll av vattnet direkt och slunga runt med lite smör och flingsalt. Servera med rödbetor.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • walterego 30 december 2014

    Vilken femetta! Måste provas. Jag känner snålvattnet komma i mungiporna bara när jag läser tillagningssättet. Med säkerhet ett lika bra sätt att tillaga dillkött på. Tack för recept och tipsgivande + en klapp på axeln från mig också! Man kan läsa hur gott det blir, därav mitt betyg.

  • Okänd 30 december 2014

    Det blir väldigt gott och just tillagningssättet gör jag med det mesta i helt kött. Blir alltid fint. Tack för berömmet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.