Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långlagad porterstek i ugn

 
Skriv ut

Klassisk husmanskost och väldigt, väldigt gott blir det när köttet får lagas på låg värme i flera timmar. Såsen gör jag alltid måfå med vätska.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg köttet helt i en gjutjärnsgryta med lock och häll i porter, saft, soya, skalad och klyftad lök, svartpepparkorn, timjan och enbär. In i ugnen på 100 grader i 8 - 10h. Vänd gärna köttet efter halva tiden. Ta lite sky från grytan och vispa ner vetemjöl. Rör i vispgrädde och smaka av med svartvinbärsgelé.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.