Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långlagad senapsstek i ugn

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Steken blir alltid god och såsen detsamma. Ta gärna mer än vad som står i det ursprungliga (Mannerström) receptet då jag ansåg buljongen vart något mesig första gången jag lagade det. Så testa er fram.

Ingredienser

Instruktioner

Gnid in köttet med senapspulver, salt och peppar. Lägg i en gjutjärnsgryta med Mariestad och buljong. Tillsätt morötter, lök, kryddpeppar, vitpepparkorn, timjan och lagerblad. Sätt på locket och in i ugnen på 100 grader i 10h. Vänd gärna köttet efter halva tiden. Sila buljongen och reducera till lite mindre än hälften. Häll i vispgrädde och ev. maizena om den behöver tjockna till sig. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.