Egen satt långmjölk
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Har skrivit vanlig röd mjölk i receptet är samma som vanlig standarmjölk. Har haft långmjölk på gång nu i ett dygn det fungerar.
Det här kallades tjockmjölk hemma och åts ofta. Nu äter jag det igen tack vare ditt recept.
Det fungerar faktiskt. Jag har nu ätit tjockmjölk i 3 dagar. Tack för receptet.
Jag har också satt långmjölk, men det vill sig inte riktigt. Innan jag såg ditt recept gjorde jag som förr när jag var barn, alltså använde det som var kvar runt väggarna och bottnen i förpackningen + 1 l mjölk. Efter 2 dygn har inget hänt. Detta funkade förr, men då gjorde vi fröet själva av tätörten, därav namnet tätmjölk.
Hej. Skall det vara övertäckt eller inte? mvh /Janne
Jag brukar lägga över en tallrik på glänt över. Brukar vispa några gånger tills den är färdig. Lycka till
På gammalt vis får du den om du köper ekologisk mjölk med ~4.2% fetthalt eller häller ned en skvätt grädde.
Hej. Tackar för intressant tips. Jag som INTE tål mjölkprotein och laktos produkter, undrar om det över huvud taget går att göra långfil på tätört med havremjölk ? Mvh Johnny Reinholdsson.
Jag ÄLSKAR långfil vispad med lite socker. Äter det ofta.
I Västerbotten är 3% mjölk grön detsamma som standardmjölk.