Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långmjölk

(6 kommentarer)  
Skriv ut

Egen satt långmjölk

Ingredienser

Instruktioner

Blanda mjölken med långfil. Den ska stå i rumstemperatur och gärna lite värme vid spisen alltså bredvid plattorna. "Färdig efter ett dygn". Glöm inte att innan långmjölken börjar ta slut att ta undan 1-1½ dl att blanda med nyinköpt rödmjölk och så börjar det hela om och om igen så länge man önskar.

Kommentarer (6)

  • kekke46 15 juni 2010

    Har skrivit vanlig röd mjölk i receptet är samma som vanlig standarmjölk. Har haft långmjölk på gång nu i ett dygn det fungerar.

  • Mellanbellan 29 augusti 2010

    Det här kallades tjockmjölk hemma och åts ofta. Nu äter jag det igen tack vare ditt recept.

  • MosterA 24 september 2010

    Det fungerar faktiskt. Jag har nu ätit tjockmjölk i 3 dagar. Tack för receptet.

  • Stintan 11 juli 2011

    Jag har också satt långmjölk, men det vill sig inte riktigt. Innan jag såg ditt recept gjorde jag som förr när jag var barn, alltså använde det som var kvar runt väggarna och bottnen i förpackningen + 1 l mjölk. Efter 2 dygn har inget hänt. Detta funkade förr, men då gjorde vi fröet själva av tätörten, därav namnet tätmjölk.

  • palipa 17 oktober 2013

    Hej. Skall det vara övertäckt eller inte? mvh /Janne

  • kekke46 20 oktober 2013

    Jag brukar lägga över en tallrik på glänt över. Brukar vispa några gånger tills den är färdig. Lycka till

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.