Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Langos

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Varför köpa dyra i grillen när man kan göra i massor hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1) Rör ut jästen i vattnet, riv potatisen grovt. 2) Blanda potatisriv, salt, och mjöl i degspadet. Arbeta till en slät och ganska lös dag som får jäsa i 35-40 minuter. 3) Ta upp degen på mjölat bakbord ,arbeta in resten av mjölet. Dela degen i 10-12 bitar. Kavla ut till ovaler ca 15 cm, låt jäsa på väl mjölat bakplåtspapper 10 minuter. 4) Häll 3-4 cm olja i en tjockbottnad kastrull, låt den bli het. Prova med vitt bröd. Fritera bröden ett & ett någon minut på varje sida till de blir gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper. Fyll på med oja efterhand. Pensla de varma bröden med vitlökssmör (Eller strö över vitlökspulver), servera m gräddfil, hackad rödlök, ishavsrom, räkor och riven ost.
  2. Lycka till !!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Zeldasmatte 17 februari 2009

    Jag brukar pensla langosen och grädda dem i ugnen tills de har fått lite färg (har ingen fritös och gillar inte att handskas med så varm olja på spisen)... De blir minst lika goda! ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.