Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Langos Ungersk snabbmat

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En god unik brödbit

Ingredienser

Instruktioner

Koka potatisen,helst med skalet kvar.Värm mjölken till fingertemperatur.Lös upp jästen och socker i en deciliter av den varma mjölken.Låt blandningen stå några min. Skala de varma potatisarna och lägg i de i matberedaren och kör till mos. Tillsätt jäst,mjölk,olja och mjöl och kör ihop allt till en slät deg.Tippa ut degen på arbetsbänken och ta ett par tag med händerna.Täck degen med en handduk och låt den vila ca.50 min. Värm olja i en kastrull. Forma degen till platta,runda kakor med en cm tjocklek. Fritera kakorna på båda sidor

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.