Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannebröd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 25 minuter
Skriv ut

Fått av en kompis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt, 37º. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, linfrön, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
  3. Klä en långpanna med bakplåtspapper.Tryck ut degen i långpannan. Låt jäsa ytterligare ca 30 min. Sätt ugnen på 225º . Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min.
  4. Låt brödet svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Smulpajen 1 oktober 2008

    Enkelt och gott bröd med mycket smak. Jag tog även i lite solrosfrö. Jag minskade också på vetemjölet med ½ dl, eftersom jag körde degen i maskin och gillar lite vekare degar. Nästa gång minskar jag med 1 dl! Då blir det nog perfekt!

  • jezzpezz 17 april 2009

    ett bra grundrecept som går att ändra nästan hur man vill.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.