Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt, 37º. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, linfrön, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
Klä en långpanna med bakplåtspapper.Tryck ut degen i långpannan. Låt jäsa ytterligare ca 30 min.
Sätt ugnen på 225º . Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min.
Enkelt och gott bröd med mycket smak. Jag tog även i lite solrosfrö. Jag minskade också på vetemjölet med ½ dl, eftersom jag körde degen i maskin och gillar lite vekare degar. Nästa gång minskar jag med 1 dl! Då blir det nog perfekt!
jezzpezz17 april 2009
ett bra grundrecept som går att ändra nästan hur man vill.
Enkelt och gott bröd med mycket smak. Jag tog även i lite solrosfrö. Jag minskade också på vetemjölet med ½ dl, eftersom jag körde degen i maskin och gillar lite vekare degar. Nästa gång minskar jag med 1 dl! Då blir det nog perfekt!
ett bra grundrecept som går att ändra nästan hur man vill.