- Serverar: 30 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Läckert att ställa fram en form med bullar på ett kalas. Glöm inte att lägga fram en kniv att skära med!
Instruktioner
- Smula ned jästen i en degbunke, värm smör och mjölk till 37 grader och slå det över jästen.
Rör till allt jäst är upplöst.
- Tillsätt äggen, sockret, saltet och mjölet. Arbeta ihop till en deg och låt den sedan jäsa i 30 minuter under bakduk.
- Vispa samman smör, socker och vaniljsocker.
- Dela degen i två delar. Kavla ut den ena delen så att den täcker botten i en långpanna 30x40 cm. Bred 3 dl marsánkräm över den utkavlade degen.
- Kavla ut den andra degbiten och bred smörkrämen över den. Rulla ihop och dela i 30 bitar. Lägg dem ovanpå marsánkrämen med den ena snittytan nedåt. Låt jäsa i 30 minuter.
- Pensla sedan bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
- Grädda i 225 grader i ca 15-20 minuter.
Publicerat den
5 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar