Otroligt läckra och goda bullar!
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner mjölk och kesella och värm till 37º.
- Häll blandningen i degbunken och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt salt, socker och nästan allt mjöl. Arbeta degen blank och smidig. Ta mer mjöl efter hand om det behövs.
- Låt degen jäsa varmt och dragfritt under bakduk till dubbel storlek, 30-40 minuter.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom den. Dela degen i 2 bitar. Kavla ut dem till samma mått som en långpanna, 30x40 cm.
- Lägg den ena degplattan på bakpapper i en långpanna. Fördela chokladrutorna i rader med jämna avstånd. Lägg den andra degplattan ovanpå och tryck till med ett knivskaft t ex, så att det bildas ett rutmönster med en chokladbit inuti varje ruta.
- Låt bullarna jäsa till dubbel storlek under bakduk, 20-30 minuter.
- Pensla bullarna med ägg. Grädda dem mitt i ugnen tills ytan har fått fin färg, 8-15 minuter, i 225 grader.
- Låt bullarna kallna på plåten under bakduk. Ska bullarna frysas in, lyft hela brödkakan och skär upp bullarna en och en.
- Garnering: Smält chokladen, var sort för sig. Ringla chokladen över bullarna.
Publicerat den
9 februari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ändrat receptet, skrivit dit ugnstemp och ändrat styckena.