Långpannebullar är inte bara smidigt, de här saffransrutorna är även så goda att de inte ens kommer att hinna fram till bordet innan folk har nallat av dem.
Äggfria.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölk och saffran i en kastrull tills det blir fingervarmt. Häll över jästen och rör runt så att jästen löser sig. Skär smöret i tärningar och rör ner tillsammans med socker, salt och nästan allt vetemjöl. Knåda allt, helst i en hushållsassistent, tills du har en smidig deg, ca 5-10 minuter. Degen kommer att vara ganska lös.
- Lägg ett bakplåtspapper på en plåt med höga kanter. Häll ner smeten och bred ut den så gott som det går. Täck med en kökshandduk och låt jäsa i 30 minuter. Tryck små hål i snygga rader över hela kakan.
- Rör ihop samtliga ingredienser till fyllningen.
- Klicka ner fyllningen i hålen. Pensla allt med lite vatten eller mjölk och strö över pärlsocker så att du får ett fint lager. Grädda kakan i ca 20 minuter eller tills den har fått fint med färg. Ta ut och låt svalna något innan du skär upp den i små fyrkanter.
Publicerat den
28 augusti 2016
Liknande recept
Skriv kommentar