Gott frukostbröd som håller dig mätt länge!
Instruktioner
- Smula ner jäst i en bunke. Smält margarinet och häll på mjölken eller vattnet. Används olja blandas den direkt med vätskan. Värm degspadet till 37grader C.
- Lös upp jästen i lite av degspadet och häll sedan på resten av degspadet. Tillsätt salt, socker, vetekli och mjöl. Arbeta degen kraftigt. Den bör vara ganska lös.
- Häll degen i en välsmord långpanna, ca 30x40 cm. Platta ut degen med mjölad hand. Markera små rutor med en mjölad kniv. Nagga degen.
Täck den med en bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 min. (Jag lät den jäsa nästan en timme eftersom jag inte tyckte att 30 min räckte.)
- Pensla med mjölk eller ägg och strö över rikligt med vallmofrön. Grädda brödet mitt i ugnen i 225graders värme ca 15 min. Stjälp försiktigt upp brödet ur formen.
Publicerat den
12 februari 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
god
god
Tack för receptet jag la i 2 dl grahamsmjöl blev jätte gott det med!!! gillar recept som är lätta! detta kommer bakas ofta
Riktigt gott och väldigt enkelt, första brödet jag har bakat, bort sett från när man jag blev tvingad i hemkunskapen, ca 12 år sedan =)
Jättegott, det här kommer jag att baka fler gånger. Byte ut vetekli till havrekli och det funkade med
Bra recept, gott bröd. Jag bytte ut 2 dl vetemjöl mot lika mycket grynblandning 4 sädesslag och så tillsatte jag 1 msk kummin.
Ååå, vad smaskigt! Lätt. Gott. Barnvänligt.