Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannekaka med olika topping

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Den här kakan gör jag när det ska bli till många. Skolbak till skolkafeterian, ledarfika på hockeyn, kalas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker (kakao).
  3. Blanda mjölblandningen med äggsmeten och smöret samt mjölken till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en stor långpanna som du smörjt med smör och bröat.
  5. Om du inte vill ha topping ta bort kakao ur smeten ha i 1 msk kardemumma och stick ner äppelklyftor från 3 äpplen i tre fina rader så att klyftorna ligger åt samma håll. Lägg sedan 2 rader åt andra hållet. sikta över lite kanel.
  6. Grädda långt ner i ugnen på 225 grader i 12-15 minuter, känn med en sticka. Låt kakan svalna.
  7. Gör toppingen: Smält smöret, ta av kastrullen, rör försiktigt ner florsockret, kakao och vaniljsocker. Smaksätt med kaffe och likör. Bred krämen över kakan.
  8. Garneringen kan vara vit kokos eller om du vill rör du det med karamellfärg. Annars går det utmärkt med karamellströssel med den smak du vill ha.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • maddeludd 21 juli 2010

    Vilken temp i ugnen?

  • Marsfisken 4 mars 2011

    Jag undrar också vilken temperatur ugnen ska ha...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.