Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannekaka med tre sorters topping

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Jättegod kaka, gör en med två sorters topping. En smak kan bli din favoritsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en långpanna ca 30 x 40 centimeter, eller använd bakplåtspapper.
  2. Rör samman ägg och socker. Rör ner avsvalnat smör. Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao, salt och bakpulver. Vänd ner blandningen i smeten. Häll smeten i långpannan och bred ut smeten med en slickepott. Grädda kakbotten mitt i ugnen i 175 grader ca 20 minuter.
  3. Dajmkross: Krossa chokladen. När kakan tas ur ugnen strös dajmkrosset över den varma kakan så att bitarna smälter fast.
  4. Bountykräm: Rör samman smör, socker, ägg och kokos till en mjuk kräm. Bred den över kakan när den kallnat. Smält blockchokladen, blanda i olja. Doppa en sked i den varma chokladen och strecka kakan ovanpå den ljusa krämen, så att det blir ett fint rutmönster.
  5. Svartvinbärstäcke: Värm svartvinbärsgelén och bred ett tunt lager på den avsvalnande kakan. Smält blockchokladen och blanda i olja. Bred ett tunt lager choklad över gelén, låt stelna innan kakan skärs upp i bitar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • husan 14 juli 2011

    Gjorde kakan med bountytopping. Den blev god och söööt men vet inte om jag gjorde fel för den sjönk ihop och blev jätteplatt....ska den bli sådan? Eva

  • farmormor 6 september 2011

    Jag gjorde kakan med tre sorters topping och tyvärr den var inte att rekomendera. Den blev alldeles för söt, smakade väldigt annorlunda! Kan tänka mig att den är betydligt bättre med endast 2 sorters topping. Berit

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.