Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannelimpa med färskost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fyra limpor får perfekt plats i en långpanna. De är lätta att bryta i sär om man penslar dem med olja eller smält smör på sidorna vid utbakningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Häll på fingervarmt vatten (37°) och rör tills jästen är löst. Blanda ner färskost, salt, olja och ev önskad smaktillsats. Tillsätt rågmjölet och största delen av det andra mjölet. Arbeta degen kraftigt. Tillsätt resten av mjölet efter hand och arbeta tills degen är smidig. Täck med duk och låt degen jäsa 1 1/2-2 timmar.
  2. Arbeta degen lätt i bunken och tag upp den på mjölat bord. Dela degen i lika stora delar och forma varje till en knappt 30 cm lång limpa. Lägg dem i smord långpanna och pensla sidorna lätt med olja. Täck med duk och låt bröden jäsa ca 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 225°.
  4. Snitta bröden försiktigt med rakblad eller en vass kniv och pensla dem med vatten. Strö ev lite rågmjöl över. Sätt in plåten i nedre delen av ugnen och sänk temperaturen till 200° genast när bröden sätts in i ugnen.
  5. Grädda ca 40 minuter. Låt bröden svalna något innan de tas ur långpannan och bryts isär ifrån varandra. Låt dem kallna på galler under duk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Erajscha 8 september 2009

    Mycket gott och saftigt bröd, jag smaksatte med örtsalt och lite pomerans. Dock gick det åt mer rågsikt än receptet angav.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.