Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannelimpor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 32 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Många och goda limpor på en gång i en långpanna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält fettet i en kastrull. Häll i vattnet eller mjölken och värm till 37 grader. Dela sönder jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, sirap, rågmjöl och nästan allt vetemjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg, först i bunken, sedan på mjölat bakbord. Jäs den under bakduk ca 1 timme.
  2. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Forma fyra limpor. Lägg dem på tvären i en smord långpanna.
  3. Jäs brödet under bakduk ca 30-45 min. Sätt in långpannan i 225 grader i nedre delen av ugnen, sänk sedan till 175 grader och grädda 45-60 min.
  4. Pensla med varmt vatten, när brödet är klart, då blir limpytan mjuk. Bryt isär limporna när de kallnat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Moa78 24 augusti 2008

    Perfekt när man har stor familj! Limporna blev höga, fina och mjuka. Ska prova med lite brödkryddor i nästa gång!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.