- Serverar: 32 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Många och goda limpor på en gång i en långpanna!
Instruktioner
- Smält fettet i en kastrull. Häll i vattnet eller mjölken och värm till 37 grader. Dela sönder jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, sirap, rågmjöl och nästan allt vetemjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg, först i bunken, sedan på mjölat bakbord. Jäs den under bakduk ca 1 timme.
- Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Forma fyra limpor. Lägg dem på tvären i en smord långpanna.
- Jäs brödet under bakduk ca 30-45 min. Sätt in långpannan i 225 grader i nedre delen av ugnen, sänk sedan till 175 grader och grädda 45-60 min.
- Pensla med varmt vatten, när brödet är klart, då blir limpytan mjuk. Bryt isär limporna när de kallnat.
Publicerat den
7 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Perfekt när man har stor familj! Limporna blev höga, fina och mjuka. Ska prova med lite brödkryddor i nästa gång!