Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannepaj

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Toppengod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdegen: Hacka samman mjöl, smör och vatten i matberedaren. Låt den vila kallt 30 min. Tryck ut degen i en smord långpanna. Förgrädda 15 min i 200gr. på 2 falsen uppifrån.
  2. Fyllningen: Hacka skinkan och purjolöken i tärningar. Fräs upp i lite smör. Häll över detta i det förgräddade skalet.
  3. Stanningen: Vispa ihop äggen, mjölken och grädden, salta och peppra, rör i den rivna osten. Häll detta över fyllningen.
  4. Grädda 30 min i 225 gr. långt ner i ugnen.
  5. Servera med "Jättegod sås till pajen" och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.