Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannepaj

(2 kommentarer)  
Långpannepaj Långpannepaj Långpannepaj Långpannepaj Långpannepaj Långpannepaj
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En rejäl paj som räcker till många. Mycket god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop degen. Gärna i två omgångar i mixer. Kavla ut dem mellan bakpapper, den ena större än långpannan för att gå upp på kanten och den andra lika stor som långpannan. Lägg den största i botten på långpannan och tryck upp mot kanterna.
  2. Hacka skinkan, låt champinjonerna rinna av och skär löken i tunna skivor.
  3. Fördela över degen. Krydda med timjan och oregano. Hyvla sedan ett tjockt lager ost över. Täck med den andra pajdegen, och vik den undre kanten över locket. Gör ett mönster runt kanten med gaffel och pensla ytan med ägg.
  4. Pudra över paprikapulver och nagga på flera ställen. Baka i 225 grader ca30 min.
  5. Servera med en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • miramamman 10 februari 2009

    wow vilken kanonpaj. Jag har aldrig fått ok från kidsen på nån paj förut, men denna fick stjärnor på rad. Enkel att göra och jättegod. Pajskalet med keso var fantastiskt gott, nästa gång ska jag prova med grövre mjöl, funkar säkert lika bra. Jag gjorde en egen variant, med julskinka citronpeppar och franska kryddor majs och gröna bönor, stekte ihop fryst svamp med finhackad lök då kidsen inte gillar lökbitar.

  • miramamman 6 december 2009

    Nu har vi gjort denna flera gånger och den är bara HUUR GOOD SOM HELST. skulle kunna äta den en gång i veckan utan problem, 5 poäng

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.