Med skinka och lagrad ost!
Som förrätt eller bufférätt tillsammans med andra rätter räcker den till ca 18 portioner.
Sist jag gjorde den så hackade vi tomater och lök i också mycket gott det också!
Instruktioner
- Mät upp grahamsmjöl, vetemjöl och margarin skuret i små bitar. Arbeta snabbt ihop pajdegen i en matberedare. Tillsätt sist det kalla vattnet och kör ihop degen ytterligare några sekunder. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, lägg sedan in degen i kylen minst 60 minuter.
- Sätt ugnen på 200°C. Kavla ut degen så att den passar långpannan men låt degen gå upp på kanterna. Nagg med en gaffel. Strimla skinkan och strö över botten
- Förgrädda pajdegen med skinkan 12 - 15 minuter. Vispa under tiden ihop ägg, mjölk och ost.
- Häll blandningen i pajen, strö lite salt och peppar över. Grädda pajen mitt i ugnen 40-50 minuter. Eventuellt kan värmen behöva sänkas något mot slutet av gräddningen ifall pajen ser mörk ut.
- Låt pajen svalna något innan den skärs upp i lämpliga portionsbitar.
Publicerat den
27 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En god paj! Men jag hade i ungefär dubbelt så mycket skinka, två tomater och en liten purjolök också! Den hade stor åtgång på buffebordet :)