Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannepaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Med skinka och lagrad ost! Som förrätt eller bufférätt tillsammans med andra rätter räcker den till ca 18 portioner. Sist jag gjorde den så hackade vi tomater och lök i också mycket gott det också!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp grahamsmjöl, vetemjöl och margarin skuret i små bitar. Arbeta snabbt ihop pajdegen i en matberedare. Tillsätt sist det kalla vattnet och kör ihop degen ytterligare några sekunder. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, lägg sedan in degen i kylen minst 60 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°C. Kavla ut degen så att den passar långpannan men låt degen gå upp på kanterna. Nagg med en gaffel. Strimla skinkan och strö över botten
  3. Förgrädda pajdegen med skinkan 12 - 15 minuter. Vispa under tiden ihop ägg, mjölk och ost.
  4. Häll blandningen i pajen, strö lite salt och peppar över. Grädda pajen mitt i ugnen 40-50 minuter. Eventuellt kan värmen behöva sänkas något mot slutet av gräddningen ifall pajen ser mörk ut.
  5. Låt pajen svalna något innan den skärs upp i lämpliga portionsbitar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sarco 21 mars 2010

    En god paj! Men jag hade i ungefär dubbelt så mycket skinka, två tomater och en liten purjolök också! Den hade stor åtgång på buffebordet :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.