Lite annorlunda med glögg, apelsinmarmelad och muscovadosocker som extra smaksättning. En stor smet som passar till en stor långpanna.
Instruktioner
- Smörj en stor långpanna, ca 32 x 44 cm, och sätt ugnen på 200º.
- Vispa ägg och de båda sockersorterna pösigt. Tillsätt gräddfil, mjölk, glögg, smält smör och apelsinmarmelad. Vispa smeten slät.
- Blanda alla torra ingredienser väl och rör ner dem i smeten.
- Bred ut smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Känn med sticka. Låt svalna.
- Vispa ihop mjukt smör, Philadelphiaost, florsocker och rivet apelsinskal. Bred glasyren över den kalla kakan och skär i rutor.
- Bör förvaras svalt då glasyren annars kan bli för lös.
Publicerat den
20 december 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej Jättegod kaka som jag precis har bakat. Den kommer att göra succé i morgon julafton. God Jul Marrre
Mycket god. Blev mycket smet och det är bra, kakan blev hög och fin.