Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannerutor

 
Skriv ut

Lätta och smidiga att göra när det är i långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ljumma mjölken till 37 grader. Lägg jästen i en degbunke. Häll över mjölken och lös upp jästen. Tillsätt salt, olja, farinsocker och ägg och rör om. Tillsätt alla mjölsorter och bikarbonat och knåda degen tills den släpper kanterna.
  2. Jäs i 30 min.
  3. Kavla ut på plåt med bakplåtspapper under. Tryck lagom stora bitar med en kniv.
  4. Jäs 20 minuter till.
  5. Pensla med ägg och strö över solrosfrön. Grädda i 225 grader i 15 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.