Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannerutor med rågflingor

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Lättbakade bröd som passar fint att frysa in.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jäst i en skål. Värm mjölk till 37 grader, häll över jästen. Rör tills den lösts upp. Tillsätt kesella, olja, salt, sirap, kruskakli,rågflingor, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
  2. Häll upp degen i en långpanna med bakplåtspapper i. Tryck ut den med mjölad hand och skåra i 20 rutor. Pensla med vatten, strö på rågflingor. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
  3. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.