Färska bär smakar underbart tillsammans med choklad. Njut av kombinationen i en fin tårta - från Allers ...
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Blanda ned chokladen och låt den smälta i smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ned i äggvispet.
- Blanda ned chokladblandningen och häll smeten i en smord, bröad långpanna. Grädda ca 10 minuter.
- Topping: Koka upp grädden i en kastrull. Lös upp chokladen i grädden och ställ att svalna i kylen ca 4 timmar. Blanda sedan ned crème fraîchen och vispa blandningen med elvisp tills den tjocknar. Bred toppingen över tårtan och dekorera med färska bär.
Publicerat den
22 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tårtan var jättegod! Tänk dock på att den ska vara lös efter 10 minuter i ugnen för den stelnar bra när den får svalna =) Kan ta hur mykt bär ni vill, 5 dl var lite lite...