Ett mycket mjukt, saftigt och välkryddat kött som stekts väldigt länge i ugnen på svag värme. Jag fick köra mitt kött i 5 timmar, det ursprungliga receptet sa 3,5 - 4 timmar, så kolla vid 4 timmar. Väldigt gott blev det.
Instruktioner
- Ugn 125 grader
- Gör små håll i köttet och spetsa det med skalade vitlöksklyftor. Salta köttet rund om.
- Lägg köttet i emaljgrytan med lock, jag använde en glasugnsform med lock och det gick bra.
- Blanda ketchup, tomatpurè, vatten och kryddor i en skål. Bred smeten på köttet.
- Skala löken, skiva tunn och placera på köttet.
- Stek fläskkarrén i 125ºC, cirka 3,5-4 timmar. Eller som mig 5 timmar. Köttet är klar när det är mört och faller ihop lätt.
- Dela köttet i bitar och lägg i en skål, ta upp löken ur formen och lägg på köttet. Spill över såsen över köttet, inte allt men cirka hälften.
- Jag serverade köttet i ett pitabröd med Orient dressing, sallad, tomater och rödlök.
- Andra serveringsförslag:
Lägg köttet mellan rostade skivor av surdegsbröd med skivad lök, avokado och tomat.
- Gör tortillas med majsbröd, sallad, bönor och en rivig potatissallad.
- Gör en sallad med en bas av isberg. Toppa med majs, marinerade bönor, salsa, avokado och gräddfil
- Servera som snacks på majschips toppat med en het tomatsalsa och färsk koriander.
Publicerat den
4 maj 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jätte-jättegott, har aldrig ätit pulled pork förut men det var verkligen i min smak! Hade det i ugnen 6 timmar ungefär. Nästa gång tror jag dock jag utesluter vitlöken, tycker den tar över lite ihop med fläsk, men som sagt, supergott, vi hade pommes, coleslaw och vitlökssås till,
Helt ok :))
Tack för receptet. Mycket gott, prövat flera olika, men detta var det bästa.Ska göra det till midsommar också.