Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lantarbeterskans tomater

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ännu ett recept från "Drömmen om Toscana" av Annica Triberg. Denna sötsyrliga sidorätt har gamla anor. I trakten av vingården Terreno var det vanligt att man i skördetid tog vara på druvorna och använde dem i matlagning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvera tomaterna och doppa dem i vetemjöl, så håller de ihop bättre. Värm litet olja i en stekpanna och låt tomaterna bli genomvarma ett par minuter.
  2. Värm ugnen till 150°.
  3. Passera gröna och blå druvor och sprid ut moset i en oljad ugnsform. Fördela tomaterna ovanpå tillsammans med några hela druvor. Klicka över litet smör och ställ formen i ugnen ca 15 minuter. Ös då och då.
  4. Låt tomaterna svalna litet och servera dem till pasta eller kött, t ex kalv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.