Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lantbröd i lergryta

(1 kommentar)  
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

1 stort bröd som blir knaprigt på ytan och mjukt inuti. Tar lite tid men kräver ganska lite arbete. Jättegott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ljumma vattnet till 37 grader. Tillsätt oljan. Rör ut jästen med lite av vätskan. Tillsätt resten av degspadet, salt och drygt 1 liter av mjölet. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa ca 1 timme.
  2. Ta upp degen på bakbord och knåda den väl. Forma den till ett avlångt bröd och lägg den i en genomfuktad och oljad lergryta, nagga. Lägg på locket och ställ in i kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader och låt stå ca 1½ timme. Låt svalna inlindat i bakdukar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evos66 19 april 2008

    hej tänkte testa receptet undrar bara när man ska lägga i vetegroddarna kramar evos66

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.