Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lantbröd med chiafrön

 
Skriv ut

Klassiskt lantbröd, här med chiafrö. Gott och lätt att baka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ljumma vattnet till 37 grader och tillsätt oljan. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vätskan och rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt, chiafrön och nästan allt mjöl. Arbeta degen kraftigt. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma två bröd, knåda inte. Låt jäsa övertäckta, på plåt i ca 40 min.
  3. Skåra mönster med en vass kniv. Pensla med vatten och strö ev över lite mjöl. Grädda 5 min mitt i ugnen på 275 grader. Sänk sedan till 200 grader och grädda ytterligare 15 min. Låt svalna på galler utan bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.