Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lantbröd med filmjölk

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Olika degvätskor ger olika sorters brödstruktur. Filmjölk ger ett tyngre bröd med svagt syrlig arom medan vatten ger ett storporigt bröd, ofta med knaprig yta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Häll filmjölken över jästen och rör om så jästen löser sig. Tillsätt matfett i klickar, sirap, brödkryddor och mjöl.
  2. Arbeta degen kraftigt i bunken, 4-5 minuter med maskin, ca 8 minuer för hand. Degen skall bli smidig och lätthanterlig.
  3. Lägg en bakduk över och låt jäsa 30 minuter. Tag upp degen på bakbordet och knåda den väl. Dela i två delar och forma till limpor. Skåra limporna och strö över lite vetemjöl.
  4. Låt bröden jäsa på en smord plåt eller på bakplåtspapper i 30 minuter.Sätt ugnen på 200 grader. Grädda bröden 20-25 minuter. Tag ut bröden och låt dem svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Lindanemon 14 juni 2008

    Jättegott bröd! Fast jag la i lite salt också.

  • disak 10 januari 2010

    Jätte gott bröd som uppskattades av hela kräsna familjen =). Kommer absolut att göra detta igen. Tack så mycket.

  • pkj 9 februari 2010

    Wow! Kan bara hålla med i föregående kommentar. Jättegott bröd som barnen slängde i sig jättesnabbt och undrade om det inte fanns mer. Bara att ta fram receptet igen och göra en till omgång.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.