Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lantlig äppelpaj

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Äppelkaka och vaniljsås,

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl, smör och socker till en grynig massa. Tillsätt äggula och vatten och samla ihop till en deg.
  2. Slå in den i plastfilm och låt den vila i kylen i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Dela degen i två delar. Kavla ut dem och lägg dem på papprade plåtar eller i runda pajformar.
  4. Degen ska hänga utanför kanterna på formen.
  5. Skala och kärna ur äpplena. Skiva dem tunt. Varva dem i mitten på degen med kryddor och socker. Vik in kanterna. Klicka på smöret.
  6. Grädda pajen i 30-45 minuter. Servera den helst ljummen med vaniljvisp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.