Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lantlig äppelpaj med touch av aprikos

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Maffig, god och rustik äppelpaj som passar sig alldeles utmärkt till fikastunden och/eller födelsedagskalaset! Denna paj är lite annorlunda och riktigt mumsig! Servera tillsammans med vaniljsås och/eller glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ner smöret, sockret och mjölet i en bunke och hacka samman (precis som man gör när man gör smuldegen till en smulpaj) till en grynig massa.
  3. Tillsätt kallt vatten och jobba med händerna tills det blir en deg. Rulla ihop till en boll.
  4. Kavla ut degen på en mjölad arbetsyta till en rektangel, ca 28x18 cm. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
  5. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Fördela äppelklyftorna över bottnen och vik upp kanterna.
  6. Strö över kanelen och råsockret.
  7. Rör ut aprikosmarmeladen med det heta vattnet. Ringla över.
  8. Skär smöret i små klossar och fördela smörklossarna över pajen.
  9. Grädda nederst i ugnen i 45-50 minuter. Ta ut och låt svalna av något innan servering.
  10. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.