Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lantlig lökpizza

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Med ett paket fädig pizzadeg så är detta tilltugg verkligen snabbt och lätt att laga. Ett lager av ost, lök och vitlök ger pizzan en god smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Skala och skiva lök och salladslök i tunna skivor. Skala och pressa en av vitlöksklyftorna. Värm lite olja i en stekpanna och fräs lökblandningen på svag värme i 10 minuter tills löken är mjuk.
  3. Följ instruktionerna på förpackningen till pizzadegen. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord till en stor rektangel och lägg den på den klädda plåten.
  4. Skala och pressa resten av vitlöken och lägg den i en liten teflonkastrull tillsammans med osten. Blanda och värm försiktigt i 2 minuter eller tills osten har smält. Bred ut ostkrämen på degen. Lägg lökblandningen ovanpå osten.
  5. Droppa resten av oljan ovanpå. Krydda. Grädda i 20-30 minuter eller tills pizzan är gyllenbrun.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.