Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lantlig potatispaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den som vill göra det extra smarrigt kan stoppa i 100 g rökt lax, 2 dl skuren dill och 3 dl lagrad ost eller 100 g rökt skinka i bitar, 200 g smulad chévre och 4 skivade tomater.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop mjöl och matfett till en smulig massa, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla eller tryck ut den i en pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga degen. Låt formen stå kallt i 30 minuter innan gräddning. Grädda pajskalet mitt i ugnen 12-15 minuter.
  3. Skala och skiva potatis. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor. Lägg potatis och välj någon av fyllningarna på pajskalet. Häll på äggblandningen.
  4. Grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter eller tills den stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.