Ta sockerkakan till nya höjder med en syrlig citronfrosting och knapriga pumpakärnor.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, socker samt vaniljsocker i en bunke pösigt och vitt. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda ner smörmjölken i smeten tillsammans med citronskalet.
Vänd försiktigt ner mjöl, salt och bakpulver.
- Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Prova med en sticka om den är klar, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna på ett galler.
- Rör ner färskosten i en bunke. Klicka i rumsvarmt smör och florsocker. Tillsätt citronskal och saft och rör allt smidigt.
- Bred glasyren på den svala kakan. Toppa med pumpakärnor, rivet citronskal och citronmeliss.
Publicerat den
6 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar