Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lantlig sockerkaka med frosting

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ta sockerkakan till nya höjder med en syrlig citronfrosting och knapriga pumpakärnor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, socker samt vaniljsocker i en bunke pösigt och vitt. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda ner smörmjölken i smeten tillsammans med citronskalet. Vänd försiktigt ner mjöl, salt och bakpulver.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Prova med en sticka om den är klar, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna på ett galler.
  4. Rör ner färskosten i en bunke. Klicka i rumsvarmt smör och florsocker. Tillsätt citronskal och saft och rör allt smidigt.
  5. Bred glasyren på den svala kakan. Toppa med pumpakärnor, rivet citronskal och citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.