Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det finns många varianter av denna maträtt. Allt från oxbringa till kalvbog och corned beef används som kött. Även rimmat bogfläsk använder en del, men jag har en annan variant! Det absolut bästa resultatet får man om man använder rimmad fläsklägg tycker jag. Först lagar jag till ett riktigt gott potatismos, däri blandar jag kokt rimmad fläsklägg i småbitar, men bara köttet det feta tas bort, kör med vispen så att köttet trådar sig, blandar i hackad persilja och späder med lite mera grädde om det verkar för tjockt. Rätten serveras med inlagda rödbetor och knäckebrödssmörgås med stark ost. Mycket enklare kan det inte vara att laga till en god middag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen, mosa den eller kör med elvisp tillsammans med smöret, späd med grädde och mjölk, smaksätt med salt och peppar.
  2. Skär köttet i mindre bitar och värm det i micron. Blanda ner det i moset tillsammans med persiljan, kör en stund så att köttet ”trådar” sig. Häll upp i serveringsskål och ställ fram på bordet, middagen är klar!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • thoorbear 14 april 2014

    Boom! Tillbaka till skolmatsalen - fast så oändligt mycket godare. Tack för nostalgitrippen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.