Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lapskaus

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Detta lagade ofta min mormor. Hon använde kalvkött eller grytbitar av fläsk. I detta recept använder jag fläskkött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela köttet i småbitar, ca 3x3 cm.
  2. Koka under tiden upp vattnet med buljongtärningarna. Koka köttet i ca 45-50 minuter.
  3. Skala under tiden morötterna och potatisen, hacka löken. Skiva morötterna och dela potatisen i bitar. När köttet har kokat i 45-50 minuter lägger du i morötterna och löken.
  4. Koka samman detta tills det är mjukt. Lägg nu i potatisen och koka tills potatisen är mjuk. Konsistensen skall vara tjock, men ej som gröt.
  5. Salta och peppra efter smak. Strö över persilja och servera.

Kommentarer (2)

  • Sork 18 januari 2012

    Blev bjuden på detta av en väninna från Norge för länge sen och så äntligen dyker jag på ett recept! Jättegott! Och enkelt att göra - tusen tack!

  • kossan 18 januari 2012

    Vad roligt att du gillade det :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.