- Serverar: 8 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Detta lagade ofta min mormor. Hon använde kalvkött eller grytbitar av fläsk.
I detta recept använder jag fläskkött.
Instruktioner
- Dela köttet i småbitar, ca 3x3 cm.
- Koka under tiden upp vattnet med buljongtärningarna. Koka köttet i ca 45-50 minuter.
- Skala under tiden morötterna och potatisen, hacka löken. Skiva morötterna och dela potatisen i bitar.
När köttet har kokat i 45-50 minuter lägger du i morötterna och löken.
- Koka samman detta tills det är mjukt. Lägg nu i potatisen och koka tills potatisen är mjuk.
Konsistensen skall vara tjock, men ej som gröt.
- Salta och peppra efter smak. Strö över persilja och servera.
Publicerat den
7 januari 2009
Kommentarer
Skriv kommentar
Blev bjuden på detta av en väninna från Norge för länge sen och så äntligen dyker jag på ett recept! Jättegott! Och enkelt att göra - tusen tack!
Vad roligt att du gillade det :D