Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Larssons jätteköttbullar

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Dessa köttbullar är mina barns favoritbullar. Kan med Fördel serveras med en lagom kryddad tomatsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt alla råvaror ligga framme i ”rumstempuratur” 1 - 2 timmar innan start.
  2. Fräs alla hackade ingredienser i lite av olivoljan i en panna. Löken ska inte ta färg, bara bli lite blank. Blanda ner det nyfrästa i färsen. Rör ner 2 ägg och en separerad äggula. Slå i mjölken, ströbrödet, saltet , pepparn och resten av oljan, blanda väl. Låt vila i cirka 45 min, innan tillagning.
  3. Rulla bullarna lite större än golfbollar.
  4. Stek i smör på medelhög värme, tills dess de har fått en fin färg både i och utanpå.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.