Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Går jättebra att frysa och ta upp och tina de dagar man inte har tid att laga mat. Den blir lika god nygjord som fryst!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Köttfärssåsen: Skala och hacka löken. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Fräs lök och köttfärs under omrörning. Tillsätt tomater, tomatpuré och buljongtärning, kryddor och ev. pressad vitlök. Koka under lock på svag värme ca 20 min. Smaka av med salt och peppar.
  2. Ostsåsen: Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och fettet. Koka upp under omrörning och koka 3-5 min. Rör ner 2dl av osten och smaka av med salt. Bred ut hälften av ostsåsen på ett ugnssäkert fat (ca 20x30cm). Varva plattor i tre lager med köttfärssåsen i de två mellanlagren. Bred ut resten av ostsåsen överst.
  3. Så långt kan lasagnen göras klar i förväg, täckas med folie och förvaras svalt till nästa dag. Eller också kan den gratineras direkt. Strö över resten av osten. Gratinera mitt i ugnen, varm lasagne i 225ºC 15-20 minuter, kall lasagne i 200ºC ca 30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • rastababy 31 januari 2009

    Underbart god lasagne! Gör alltid efter detta recept! =)

  • pollyplutt 10 mars 2010

    det står inte mycket pasta det ska vara till..

  • Ompiz 10 mars 2010

    När jag gör lassagnen så brukar jag först lägga lite sås, sen 3 lassagneplattor, sås, köttfärs, 3 lassagneplattor, sås, köttfärs, lassagneplattor, sås & riven ost =) Alltså använder jag 9 st lassagneplattor

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.