- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Ett recept som alltid gör succé.
Instruktioner
- Börja med köttfärssåsen. Bryn lök och morötter, fortsätt med köttfärsen. Strö över vetemjöl, ta i tomatpurén och skinkan. Lägg i buljongtärningen och späd med vatten och grädde. Krydda och låt puttra sakta i ca 15 minuter.
- Bechamelsås
Smält smöret, vispa i vetemjölet och späd med grädde och mjölk. Krydda och smaka av.
- Varva allt i smord ugnsfast form. Börja med köttfärs sedan vitsås och plattor. Avsluta med köttfärs och sås. Strö över gratängost och riv sedan lite färsk parmesan som sista krydda.
- Njut med en god sallad och ett gott rött vin eller en kall öl.
Publicerat den
5 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar