Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne

 
  • Serverar: 9 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Favoriträtt som alla i familjen kommer att gilla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º-225º.
  2. Köttfärssåsen: 1. Skala och hacka löken fint. 2. Bryn margarin, lök och kryddor på ganska hög värme. 3. Tillsätt köttfärsen och bryn den. 4. Lös upp buljongtärningen i lite köttsaft och rör om. 5. Blanda i tomatpuré, ketchup och vatten. 6. Låt efterkoka på låg värme i 5-10min.
  3. Vitsåsen: 1. Smält samman margarin och kryddor i en kastrull. 2. Häll i hälften av mjölken. 3. Skaka mjölet med 2dl mjölk i en shaker och tillsätt det i kastrullen. 4. Låt koka upp under ständig omrörning, så att mjölet inte fastnar i bottnen. 5. Späd succesivt med resten av mjölken till lagom konsistens.
  4. Lasagnen: 1. Smörj en form, ca 25x35cm, med margarin. 2. Varva vitsås och lasagneplattor. Avsluta med köttfärssåsen. Lägg lasagneplattorna i olika mönster i varja lager, det förhindrar att lasagnen sjunker ihop. 3. Lägg på osten och krydda med chilipulver. 4. Grädda lasagnen mitt i ugnen i 200º-225º i 1timme. 5. Täck med aluminiumfolie efter halva tiden, 30minuter. Grädda i ytterligare 30minuter. 6. Låt lasagnen "stanna" i ca 15minuter efter att du tagit ut den ur ugnen.
  5. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.