Denna lasagne görs inte på plattor utan annan pasta. Här används pasta penne men det går bra med t. ex. spagetti. Det som blir över blir utmärkta lunchlådor.
Instruktioner
- Börja koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Starta ugnen på 225 grader.
- Hacka lök och vitlök och fräs glansig. Höj värmen och tillsätt färsen och stek smulig. Blanda sedan i de krossade tomaterna, kryddorna och Ajvar. Låt köttfärsröran puttra ca 5 minuter.
- Ostsås:
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och rör om.
Häll i vätskan och låt puttra i på svag värme under omrörning i 4 minuter. Lyft katrullen från plattan och rör i osten så den smälter. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Rör samman pastan med färsen och smaka av.
- Häll i hälften av pastaröran i en smörad ungsäker form och ringla lite sås över. Häll över resten av pastaröran i formen och överst resten av såsen.
- Strö lite ost på ytan och ställ in formen i ugnen i ca 20 minuter, eller tills gratängen fått fin färg.
- Servera med en härlig sallad.
Publicerat den
2 april 2017
Liknande recept
Skriv kommentar