Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne Bolognese á la Per

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Gott! Mätt? Jajamensan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimmla sidfläsket och champinjonerna. Finhacka vitlöken.
  2. Fräs köttfärsen i en panna. Fräs sidfläsket, champinjonerna och vitlöken i lite olivolja tills det blir gyllenbrynt.Blanda i tomatpurén.
  3. Lägg alltsammans i en gryta och häll i de krossade tomaterna. Smaka av med salt och peppar. Låt alltsammans sjuda i 30-40 minuter.
  4. Bechamelsås: Värm upp mjölk och grädde i kastrull. Smält smöret och rör försiktigt ner mjölet så att det löser sig. Slå i hälften av den varma mjölken och rör om så det blir slätt.Slå i resten och vispa. Låt sjuda i 5-10 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev. ett par knivsuddar riven muskot.
  5. Ta en ugnsform och lägg ett lager plattor i botten. Varva ett lager med sås och riven ost, och ett lager med köttfärs.
  6. Fortsätt tills alla plattor är slut och avsluta med ett sista lager av köttfärsås, bechamel samt ost på toppen.
  7. In i ugnen och grädda i 20-30 minuter i 200 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.