Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne i cocotte med lax och gorgonzola

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lasagne i portionsformar är ett festligt alternativ till den vanliga lasagnen. I den här förrätten sätter dillpesto och gorgonzola en spännande Medelhavssmak på laxen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Rosta pinjenötterna tillsammans med hela vitlöksklyftor, hackad dill och spansk peppar i en torr stekpanna ett par minuter.
  3. Kör allt i en matberedare eller mixer tillsammans med nyriven parmesan och olja som tillsätts under gång i tunn stråle så att det blir en slät kräm.
  4. Ta ut 12 rundlar av lasagneplattorna med en utstickare eller kakform. Koka upp rikligt med vatten, salta och koka rundlarna i en minut. Ta upp med hålslev och låt rinna av på en kökshandduk.
  5. Skär laxfilén i tunna skivor och hacka sedan till små bitar. Salta och peppra.
  6. Lägg en klick gorgonzola i botten på varje form. Lägg på en pastarundel. Bred på lite pesto. Skeda i hackad lax. Klicka i lite gorgonzola. Avsluta med pasta.
  7. Ringla över lite olivolja och strö på parmesan. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.
  8. Servera med dillpeston som blivit över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.