Lasagne i portionsformar är ett festligt alternativ till den vanliga lasagnen. I den här förrätten sätter dillpesto och gorgonzola en spännande Medelhavssmak på laxen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 190 grader.
- Rosta pinjenötterna tillsammans med hela vitlöksklyftor, hackad dill och spansk peppar i en torr stekpanna ett par minuter.
- Kör allt i en matberedare eller mixer tillsammans med nyriven parmesan och olja som tillsätts under gång i tunn stråle så att det blir en slät kräm.
- Ta ut 12 rundlar av lasagneplattorna med en utstickare eller kakform. Koka upp rikligt med vatten, salta och koka rundlarna i en minut.
Ta upp med hålslev och låt rinna av på en kökshandduk.
- Skär laxfilén i tunna skivor och hacka sedan till små bitar. Salta och peppra.
- Lägg en klick gorgonzola i botten på varje form.
Lägg på en pastarundel. Bred på lite pesto. Skeda i hackad lax. Klicka i lite gorgonzola. Avsluta med pasta.
- Ringla över lite olivolja och strö på parmesan.
Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.
- Servera med dillpeston som blivit över.
Publicerat den
10 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar