Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne i långpanna

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Perfekt laga-mycket-mat att frysa in i portioner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs mjuk i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  2. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, peppar och buljongtärningar. Låt såsen koka ca 5 min.
  3. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning. Låt såsen koka ca 3 min. Rör ner 5 dl av osten och smaksätt med salt.
  4. Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord långpanna med raka kanter ca 30x40 cm. Avsluta med sås. Strö över resten av osten.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
  6. Servera med en sallad.
  7. Låt lasagnen kallna, skär i portionsbitar, slå in i folie och frys in.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • Okänd 21 januari 2008

    Mums,va gott.Fick flera matlådor att frysa in också.

  • trampolin 8 februari 2008

    Det blev gott :)

  • enAnnan 10 maj 2008

    Jättegod variant! Barnen åt med god aptit och många matlådor i frysen. Härligt.

  • s-80 2 januari 2009

    Den godaste lasagnen min familj har smakat .Tillsatte dock 2tsk sambal olek i köttfässåsen och lite vitpeppar i ostsåsen. Mycket mumsigt

  • majbe 7 januari 2009

    God variant men jag kommer att "hotta upp" köttfärsen mer. Vidare kommer jag att ta några lasagneplattor till. Känns mer matig då. Inte så rinnig. Kommer att göra den i morgon igen för det blev inget över!Tanken var att det skulle bli över så att jag kunde frysa in. Tack för ett bra recept!

  • santafe1 8 februari 2010

    Gjorde den här lasagnen till middag idag.Jösses vad mat.Det blir att äta imorgon också. Gör inte ett dugg.Den var kanongod. Av mig får du 5 poäng för receptet. Tack,tack.

  • eva_jonte 5 april 2014

    Använder du torra eller färska lasagneplattor? Får aldrig lasagnen så bra med torra?!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.