Passar både till vardag och fest!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och hacka löken och fräs den några minuter och pressa därefter i vitlöken.
- Lägg i köttfärsen och bryn den. Tillsätt tomater, salt och kryddor. Rör om och låt allt puttra i 5 minuter.
- Gör en bottenredning på mjöl och smör, dvs. fräs mjölet i smöret och rör till en jämn smet.
- Häll i mjölken lite i taget och låt koka ihop under omrörning. Smaka av med salt, peppar och muskot.
- Varva i en ugnssäker form lite bechamelsås i botten, lasagneplattor, köttfärssås.
- Upprepa detta i två lager och avsluta med lasagneplattor med lite bechamelsås på toppen.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
Publicerat den
5 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar