Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne med kronärtskockspesto

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En annorlunda och läcker lasagne med en himmelsk kronärtskockspesto. Laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kronärtskockspesto: Rosta mandeln i en torr stekpanna tills den får fint med färg. Häll över i en skål så länge. Fräs löken i lite olja till den mjuknar och blir lätt transparent. Låt kronärtskocksbottnarna fräsa med i några minuter. Släng ner samtliga ingredienser till peston i en matberedare och mixa till en slät kräm. Späd med lite vatten om den känns för tjock. Smaka av med salt och peppar.
  2. Grönsaksfyllning: Fräs aubergine och zucchini i omgångar i generöst med olja så att allt får färg. Samla allt i stekpannan och rör ner de krossade tomaterna. Låt bubbla på i 2 minuter.
  3. Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull. Vispa ner vetemjöl och låt bubbla med i 1 minut. Vispa sedan ner lite mjölk i taget tills allt är använt. Fortsätt vispa och åt såsen sjuda i några minuter. När den har tjocknat smaksätter du med salt och svartpeppar.
  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Bred ut ett lager kronärtskockspesto, ett lager grönsaksfyllning och ett lager bechamelsås i botten av en gratängform. Toppa med lasagneplattor och upprepa sedan tills all fyllning och lasagneplattor är använda. Översta lagret ska vara lasagneplattor och bechamelsås. Sprid ut tomaterna över lasagnen och gratinera allt i 40 minuter.
  6. Servera lasagnen gärna med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.